Den enklaste och mest kraftfulla storytelling-tekniken jag vet 🎭

förelÀsningar försÀljning storytelling
 

Här är en enkel 🎭 storytelling-formel 🎭 du kan använda i alla dina texter, presentationer online eller föreläsningar på scenen för att bygga upp nyfikenhet kring det du säljer.

Jag lärde mig den av en av mina mentorer, Craig Valentine, som vunnit världsmästerskapen i Toastmasters.

Formeln kallas för the 'Then-Now-How' Story och innehåller 5 simpla steg.

Använd storyn för att skapa intresse för din lösning/produkt/tjänst samtidigt som du berättar hur din resa gått till och visar att det är möjligt att komma dit du är idag som expert.

1ïžâƒŁ - THEN - Berätta hur du hade det förr i tiden eller när du började med det du idag lär andra. Det gick inte så bra för dig då, för du visste inte vad du sysslade med (precis som alla nybörjare).

Gå igenom känslorna, konsekvenserna och jobbiga situationer som uppstod pga du inte gjorde rätt.


2ïžâƒŁ - NOW - Hoppa till nuet när du har lyckats inom ditt område och lyft fram fördelarna med att bli bra på det här samt hur skönt ditt liv är nu när du har löst det här och inte slipper kämpa längre.


3ïžâƒŁ - Fråga de som lyssnar vad de tror gjorde skillnaden? Ge den inte riktigt ännu. En bra storyteller är en 'teaser' som höjer dopaminet inom oss som lyssnar.

Låt dem gissa några gånger för att se vad de tror gjorde skillnaden :) Här lär du dig också mycket kring din publiks tankar och om du varit tydlig eller ej.


4ïžâƒŁ - HOW - Berätta hur du faktiskt löste dina problem och lyckades blir bättre inom detta. Det var förmodligen jobbigt, tog lång tid och krävdes mycket energi.

Nu har du gjort det enklare för dem genom att ta fram en lösning som sparar så mycket tid, energi och pengar.


5ïžâƒŁ - Ge din publik ett tydligt CALL TO ACTION som visar dem i vilken riktning de ska gå om de vill göra samma resa som du, men såklart mycket enklare. Vägen är ofta med din hjälp som expert genom ett program, coachning, en bok osv

⚠ Uppenbar disclaimer - Allt du berättar om din resa måste såklart stämma till 100%! Påhittade historier kommer alltid upp till ytan på något sätt och känns bara dåligt i magen om du inte är sann med vad som hänt dig 🙃

Vilket steg är viktigast för dig och har du några andra tips om storytelling? Kommentera och hjälpa oss andra att bli ännu bättre 💛

Ta hand om dig
Eric

52 Talartips

- som fÄr dig att Àga scenen

FÄ mina bÀsta talartips under ett helt Är direkt till din inkorg varje vecka

Jag hÄller din mail sÀker och du kan avprenumerera nÀr du vill. /Eric